Reklama

Reklama

Kartoflanka. Zupa ekspresowa

Popularna zupa ziemniaczana, to prosty sposób na szybki i nieskomplikowany obiad. Receptura jest tak łatwa, że kartoflanka wychodzi każdemu.

Czas przyrządzenia: 15 minut

Składniki

  • 3-4 ziemniaki
  • marchewka
  • pietruszka
  • 2 ząbki czosnku
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • liść laurowy

Ziemniaki kroimy w drobną kostkę, marchew i pietruszkę w talarki.

Reklama

Warzywa zalewamy 1,5 litra wody, dodajemy liść laurowy i doprowadzamy do wrzenia.

Gotujemy około kwadransa, doprawiamy solą i pieprzem. 

Podajemy ze świeżo posiekaną natką.

***

Zobacz także:

Rozlicz PIT online już teraz lub pobierz darmowy program

Dowiedz się więcej na temat: ziemniak

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje