Kaszka ryżowa z indykiem (po 6. miesiącu)

Nie masz pomysłu na obiad dla swojego maluszka? Zrób mu kaszkę ryżową z indykiem.

Mięso dla dziecka kupuj tylko z ekologicznych hodowli
Mięso dla dziecka kupuj tylko z ekologicznych hodowli 123RF/PICSEL

Składniki:

  • morela
  • 20 g fileta z piersi indyka
  • 2-3 łyżeczki kaszki ryżowej
  • łyżeczka masła

Przygotowanie:

1. Morelę dokładnie umyj pod bieżącą wodą. Obierz ze skórki, wyjmij pestkę, pokrój na małe kawałki.

2. Wlej do garnka ok. 200 ml wody, dodaj do niej pokrojoną morelę i dokładnie umyte mięso, a następnie całość gotuj na wolnym ogniu.

3. Kiedy mięso i morela będą miękkie, zmiksuj je i dodaj kaszkę ryżową. Potem całość dokładnie wymieszaj.

4. Na koniec dodaj masło i ponownie zagotuj danie.

Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas