Keczup z pomidorów

Keczup z pomidorów, fot. Mmałgorzata Augustyniak
Keczup z pomidorów, fot. Mmałgorzata Augustyniakmateriały prasowe

Składniki

  • 2 kg pomidorów
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 ml octu jabłkowego
  • 1 laska cynamonu
  • 2–3 kulki ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka nasion kolendry
  • 60 g cukru
  • 1 łyżka musztardy lub 3 łyżeczki roztartych nasion gorczycy
  • przyprawy: sól, pieprz, ½ łyżeczki mielonego cynamonu, słodka i ostra papryka, chilli (jeśli lubisz pikantny keczup)
"Przetwory z pomysłem"
"Przetwory z pomysłem"materiały prasowe
Fragment książki
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?