Klasyczna sałatka jarzynowa

Aktualizacja

Klasyczna sałatka jarzynowa na polskich stołach pojawia się zwykle przy okazji większych imprez, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby podawać ją częściej, zwłaszcza że to wartościowa i, wbrew pozorom, nieskomplikowana w przygotowaniu przekąska. Klasyczna sałatka jarzynowa świetnie smakuje i ma wielu fanów.

Klasyczna sałatka jarzynowa - trudno poprzestać na jednej jej porcji
Klasyczna sałatka jarzynowa - trudno poprzestać na jednej jej porcji123RF/PICSEL

Klasyczna sałatka jarzynowa - przygotowanie

Warzywa (ziemniaki, marchewki, pietruszki, seler) gotujemy do miękkości, ugotowane studzimy, kroimy w drobną kostkę, kroimy też ogórki kiszone i jabłka, umieszczamy wszystko w większej misce.

Dodajemy majonez, musztardę, sól i pieprz, mieszamy całość bardzo starannie.

Gotową sałatkę chłodzimy w lodówce przed podaniem, możemy też udekorować wierzch wedle uznania, np. zieleniną.

Wypróbuj inne przepisy na sałatki:

Zobacz także

"Ewa gotuje": Krem z kiszonych ogórkówPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas