Klasyczna sałatka jarzynowa
Aktualizacja
Klasyczna sałatka jarzynowa na polskich stołach pojawia się zwykle przy okazji większych imprez, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby podawać ją częściej, zwłaszcza że to wartościowa i, wbrew pozorom, nieskomplikowana w przygotowaniu przekąska. Klasyczna sałatka jarzynowa świetnie smakuje i ma wielu fanów.
Klasyczna sałatka jarzynowa - przygotowanie
Warzywa (ziemniaki, marchewki, pietruszki, seler) gotujemy do miękkości, ugotowane studzimy, kroimy w drobną kostkę, kroimy też ogórki kiszone i jabłka, umieszczamy wszystko w większej misce.
Dodajemy majonez, musztardę, sól i pieprz, mieszamy całość bardzo starannie.
Gotową sałatkę chłodzimy w lodówce przed podaniem, możemy też udekorować wierzch wedle uznania, np. zieleniną.
Wypróbuj inne przepisy na sałatki:
Zobacz także