Klopsiki na pierzynce
Idealne połączenie smaków

Składniki
- 30 dag ugotowanej zielonej fasolki
- 25 dag mięsa mielonego 1 jajko
- 1/2 kajzerki sok i skórka otarta z 1/2 limonki
- po 2 łyżki posiekanej natki kolendry i pietruszki
- olej (najlepiej arachidowy)
- 2 łyżki nasion sezamu
- sól
- pieprz
- 1/3 szkl. bulionu
3-4 porcje
Sposób przygotowania
1. Kajzerkę zalej wodą, namocz, odciśnij. Mięso wyrób z jajkiem, kajzerką, skórką z limonki, kolendrą, szczyptą soli i pieprzu. Uformuj miniklopsiki, usmaż je na oleju. 2. Sezam upraż na suchej patelni. Fasolkę oczyść, zalej gorącym bulionem. Dodaj klopsiki i sezam. Podgrzewaj 5 min. Domieszaj natkę, skrop sokiem z limonki i od razu podawaj.