Kluski śląskie z gulaszem

Idealne na obiad
Idealne na obiad 123RF/PICSEL

Składniki

  • Na kluski:
  • 1 kg obranych ziemniaków,
  • 1 jajko,
  • mąka ziemniaczana,
  • szczypta soli.
  • Na gulasz:
  • 50 dag łopatki wieprzowej,
  • 2-3 łyżki oleju,
  • 1 średnia cebula,
  • 2 listki laurowe,
  • po kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego,
  • 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 łyżeczka sosu sojowego,
  • 2-3 łyżeczki mąki pszennej,
  • sól,
  • pieprz.
Jak zrobić kluski śląskie?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Świat & Ludzie
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?