Kokosowa pianka z truskawkami
Połączenie kokosa z truskawkami jest rewelacyjne. Próbowałaś?
Sposób przygotowania
1. Przygotuj spód. Kasię rozpuść w rondelku razem z czekoladą. Wymieszaj w misce z pokruszonymi herbatnikami i mlekiem.
2. Masę herbatnikową przełóż na dno formy o wymiarach 20 x 20 cm, wyłożonej papierem do pieczenia i lekko ugnieć. Formę odstaw do lodówki.
3. Jogurt wymieszaj z połową cukru pudru i wiórkami kokosowymi. Żelatynę namocz w 1/3 szklanki zimnej, przegotowanej wody, aby napęczniała. '
4. Śmietankę ubij na sztywno z pozostałym cukrem pudrem. Żelatynę rozpuść w kąpieli wodnej i wymieszaj z łyżką ubitej śmietanki. Połącz masę kokosową z żelatyną i śmietanką.
5. Otrzymaną piankę przełóż do formy na schłodzony spód i wyrównaj powierzchnię.
6. Powciskaj w nią umyte i osuszone truskawki. Całość odstaw do lodówki, by deser dobrze stężał. Przed podaniem pokrój na kawałki, tak by każdy kawałek zawierał truskawkę.