Kokosowa pianka z truskawkami

Połączenie kokosa z truskawkami jest rewelacyjne. Próbowałaś?

Ciasto z turskawkami
Ciasto z turskawkami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Przygotuj spód.  Kasię rozpuść w rondelku razem z czekoladą. Wymieszaj w misce z pokruszonymi  herbatnikami i mlekiem. 

2. Masę herbatnikową  przełóż na dno formy o wymiarach 20 x 20 cm, wyłożonej papierem do pieczenia  i lekko ugnieć. Formę odstaw  do lodówki. 

3. Jogurt wymieszaj z połową cukru pudru i wiórkami kokosowymi. Żelatynę namocz w 1/3 szklanki zimnej, przegotowanej wody, aby napęczniała. '

4. Śmietankę ubij na sztywno z pozostałym cukrem pudrem. Żelatynę rozpuść  w kąpieli wodnej i wymieszaj z łyżką ubitej śmietanki. Połącz masę kokosową  z żelatyną i śmietanką. 

5. Otrzymaną piankę  przełóż do formy na schłodzony spód i wyrównaj powierzchnię. 

6. Powciskaj w nią umyte  i osuszone truskawki. Całość odstaw do lodówki, by deser dobrze stężał. Przed podaniem pokrój na kawałki, tak by każdy kawałek zawierał truskawkę.

Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas