Kołacz drożdżowy z wiśniami

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Składniki

  • 5 dag masła
  • 200 ml mleka
  • 4 dag świeżych drożdży
  • 50 dag mąki pszennej
  • szczypta soli
  • 12 dag cukru
  • 3 jajka
  • 20 dag masy marcepanowej
  • 25 dag twarożku śmietankowego,
  • 10 dag śmietany kremówki
  • 3 łyżki proszku budyniowego
  • 1 słoik (370 ml) kompotu z wiśni
  • 8 dag cukru pudru
  • trochę mąki do oprószenia rąk i stolnicy
  • tłuszcz i mąka do tortownicy
16 porcji

Sposób przygotowania

Szybkie i pyszne ciasto z kruszonkąInteria KulinariaInteria Kulinaria
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?