Kolorowe muffiny

Muffiny
Muffinymateriały prasowe

Składniki

  • 70 g wody, gorącej
  • 20 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 35 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 15 g oleju rzepakowego
  • 100 g cukru
  • 1 szczypta soli
  • 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 1 jajko, rozm. L
  • 90 g mąki pszennej

- ciasto waniliowe

  • 130 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 1 szczypta soli
  • 70 g mleka
  • 50 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 80 g cukru
  • 2 białka, z jajek rozm. L

- krem owocowy

  • 100 g owoców jagodowych, świeżych lub 100 g owoców jagodowych, mieszanych, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 150 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 300 g cukru pudru
  • 1 łyżka cukru waniliowego

Sposób przygotowania

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?