Reklama

Reklama

Kompot z suszu z rodzynkami

Dla niektórych kompot z suszu to jedna z najlepszych potraw na wigilijnym stole. Znajduje się na nim nieprzypadkowo – perfekcyjnie wspomaga trawienie, jest cudowną, witaminową bombą, a przy tym jest niezwykle smaczny! Dzięki mieszance kompotowej przygotowanie perfekcyjnego kompotu z suszu będzie łatwe i przyjemne.

Składniki:

  • mieszanka kompotowa np. Bakalland
  • skórka z 1 pomarańczy
  • 100 g rodzynek bursztynowych np. Bakalland
  • przyprawy: goździki, miód, cynamon, rodzynki, imbir, pokrojone pomarańcze

Przygotowanie:

Suszone owoce z mieszanki kompotowej oraz rodzynki bursztynowe wkładamy do garnka, zalewając 4 litrami wody. Całość odstawiamy na ok. godzinę, a gdy owoce napęcznieją gotujemy na małym ogniu przez ok. 45 minut. Po ostygnięciu, doprawiamy do smaku.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje