Kompot z suszu z rodzynkami
Dla niektórych kompot z suszu to jedna z najlepszych potraw na wigilijnym stole. Znajduje się na nim nieprzypadkowo – perfekcyjnie wspomaga trawienie, jest cudowną, witaminową bombą, a przy tym jest niezwykle smaczny! Dzięki mieszance kompotowej przygotowanie perfekcyjnego kompotu z suszu będzie łatwe i przyjemne.
Składniki:
- mieszanka kompotowa np. Bakalland
- skórka z 1 pomarańczy
- 100 g rodzynek bursztynowych np. Bakalland
- przyprawy: goździki, miód, cynamon, rodzynki, imbir, pokrojone pomarańcze
Przygotowanie:
Suszone owoce z mieszanki kompotowej oraz rodzynki bursztynowe wkładamy do garnka, zalewając 4 litrami wody. Całość odstawiamy na ok. godzinę, a gdy owoce napęcznieją gotujemy na małym ogniu przez ok. 45 minut. Po ostygnięciu, doprawiamy do smaku.