Kopiec z mięsem i kaszą

Faszerowany kalafior
Faszerowany kalafior123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 kalafior
  • 20 dag mięsa mielonego
  • 1/2 szkl. ugotowanej kaszy perłowej grubej
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 1 jajko
  • 1 kajzerka
  • 4 łyżki śmietanki 30%
  • 2 łyżki posiekanej natki selera
  • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
  • po 1 łyżeczce kurkumy i tymianku
  • 1 łyżka stopionego masła
  • 8 średnich ziemniaków
  • 2 ząbki czosnku
  • 2-3 gałązki świeżego rozmarynu
  • oliwa
  • olej
  • cukier
  • sól
  • pieprz
3-4 porcji

Sposób przygotowania

Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?