Kotleciki bezmięsne

Z dodatkiem ziemniaków i surówki smakują wyśmienicie.

Kotleciki wegetariańskie
Kotleciki wegetariańskie123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić, a następnie przepuścić rzez praskę do ziemniaków lub zgnieść.

Cebule obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na złoto.

Mrożony groszek przełożyć do sitka i polać wodą. Zmiksować. Koperek posiekać.

Do dużej miski włożyć ziemniaki, zielony groszek, koperek, cebulę, sól do smaku, wbić jajka i dosypać bułkę tartą. Wymieszać dokładnie i uformować kotleciki, obtoczyć w bułce.

Na patelni rozgrzać masło i  smażyć kotlety z obu stron.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas