Reklama

Reklama

Kotleciki z cukinii i ziemniaków

Cukinia i ziemniak - duet doskonały.

Składniki:

  • 60 dag cukinii
  • 1 pęczek koperku
  • 3 ugotowane ziemniaki
  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • 5 dag żółtego sera (np. ementaler), olej
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Cukinię obierz, przekrój na pół i usuń nasiona. Miąższ zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Oprósz solą i odstaw na kilka minut. W tym czasie opłucz i osusz koperek. Oderwij piórka od łodyżek, posiekaj.

Reklama

2. Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z odciśniętą cukinią. Dodaj posiekaną cebulę, jajka, 2 łyżki bułki tartej oraz starty ser. Dopraw solą i pieprzem. Formuj niewielkie kotlety. Smaż je na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony.


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje