Kotlety drobiowe

Kotlety mięsno-warzywne z dodatkiem płatków jaglanych. Bardzo aromatyczne, sycące i, co ważne, nieskomplikowane w przygotowaniu.

Z podanej ilości składników można otrzymać osiem standardowych kotletów
Z podanej ilości składników można otrzymać osiem standardowych kotletówINTERIA.PL

1. Oczyszczamy i kroimy mięso. Kroimy cebulę, rozgniatamy czosnek. Wkładamy do maszynki do mielenia mięsa naprzemiennie: pokrojone mięso, marchewkę, cebulę i czosnek, mielimy. 

2. Do zmielonych składników dodajemy jajko i przyprawy, następnie wsypujemy płatki jaglane. Wszysko dokładnie mieszamy. Formujemy średniej wielkości kotlety. Posypujemy je pozostałymi płatkami. Smażymy na oleju po kilka minut z obu stron na średnim ogniu, do zrumienienia.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas