Kotlety nadziewane serem
Z sałatką z papryki.

Składniki dla 4 osób:
- 4 kotlety wieprzowe (po ok.. 150 g), - sól, - pieprz, - 150 g greckiego sera Halloumi , - 4 gałązki bazylii, - 4 suszone, marynowane pomidory (ze słoika), - 1 łyżki oliwy z oliwek, - 1 czerwona papryka, - 2 czerwone cebule, - 1 główka sałaty lodowej, - 6 łyżek octu, - ok. 1/2 łyżeczki cukru, - 4 łyżki oleju, - wykałaczki
Przygotowanie:
Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem. Przyprawić solą i pieprzem. Ser pokroić w plasterki. Listki bazylii oberwać. Na połowie każdego kotleta układać przygotowane składniki i po suszonym pomidorze. Kotlety składać na pół i spinać wykałaczkami. Opiekać obracając na rozgrzanym grillu przez 8-10 minut. Przy ostatni obróceniu kotlety posmarować oliwą z oliwek i ewentualnie obłożyć pozostałymi listkami bazylii. Na sałatkę: paprykę umyć i pokroić w cienkie plasterki. Cebulę obrać, pokroić na krążki. Liście sałaty oderwać od głąbu, umyć i dobrze osączyć. Ocet przyprawić solą, pieprzem i cukrem, dodać olej. Tak przygotowaną marynatą zalać przygotowane składniki sałatki. Podawać do kotletów. Czas przygotowania 30 minut Jedna porcja zawiera 1840 kJ/439 kcal