Kotlety z kaszy gryczanej

Kasza gryczana została ci z wczorajszego obiadu? Zamiast wyrzucać, wykorzystaj ją w pożywnych, wegetariańskich kotletach.

Kotlety z kaszy gryczanej to lekkie i zdrowe danie
Kotlety z kaszy gryczanej to lekkie i zdrowe danie123RF/PICSEL

Składniki

  • 100 gram ugotowanej kaszy gryczanej
  • 150 gram półtłustego twarogu
  • jajko
  • bułka tarta
  • pęczek koperku
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do smażenia
15 min

Kaszę zmieszaj z twarogiem, ugnieć widelcem. 

Wbij surowe jajo, dosyp bułkę tartą. Koperek posiekaj na drobno i dodaj do masy razem z przyprawami.

Formuj kotlety mieszczące się w dłoni, wrzucaj na rozgrzany tłuszcz.

Podawaj z surówką

***

Zobacz także:

Przekaż 1% na pomoc dzieciom - darmowy programTUTAJ>>>

"Ewa gotuje": Perliczka na miodziePolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas