Krem orzechowy z chrupiącymi płatkami i czekoladą

Oryginalny deser, który posmakuje każdemu!

zdjecie ilustracyjne
zdjecie ilustracyjne123RF/PICSEL

Składniki

  • ser biały 3 x mielony - 80 g
  • masło orzechowe - 80 g
  • cukier puder - 50 g
  • płatki pszenne z otrębami np. Lubella - 0,5 szklanki
  • czekolada mleczna - 50 g

Sposób przygotowania

Czekoladę roztapiamy, dodajemy połowę płatków, dokładnie mieszamy. Ser biały miksujemy z cukrem pudrem i masłem orzechowym, chłodzimy. Do słoiczka dajemy porcję płatków z czekoladą, na to warstwa kremu orzechowego, kolejno płatki bez dodatku czekolady - czynność powtarzamy do wykończenia składników.Podajemy mocno schłodzone!

Pralinki kokosoweInteria Kulinaria
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas