Reklama

Reklama

Krem z kalafiora

Pyszny!

Składniki:

  • 1 mały kalafior
  • mały brokuł
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 2 łyżki mąki
  • 1/2 łyżeczki natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

1. Kalafior i brokuł oczyścić i ugotować w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu oddzielić kilka różyczek z kalafiora lub brokułu, resztę zmiksować.

2. Śmietanę roztrzepać z mąką, wlać do zupy i całość lekko zagotować. Doprawić do smaku oraz dodać wcześniej oddzielone części warzyw.

3. Podawać jako samodzielne danie z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje