Krem z pora z łososiem

Zielone, lekko ostre w smaku warzywo, na polskich stołach ma długą tradycję. Jego wyjątkowość świetnie podkreślisz kawałkami wędzonego łososia.

Krem z pora doskonale komponuje się z dodatkiem wędzonej ryby
Krem z pora doskonale komponuje się z dodatkiem wędzonej ryby123RF/PICSEL

Pora pokrój w talarki, wrzuć do rondla z pokrojonymi w kostkę ziemniakami. Gdy warzywa zmiękną zalej je bulionem i doprowadź do wrzenia.

Dodaj przyprawy, zapraw serkiem topionym lub śmietaną, wymieszaj. Gdy zupa zgęstnieje zmiksuj ją na gładko.

Dodaj kawałki łososia, posyp świeżym koperkiem.

***

Zobacz także:

Rozlicz PIT online już teraz lub pobierz darmowy program

"Ewa gotuje": Ciasteczka migdałowe na białkachPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas