Reklama

Reklama

Krem z pora z łososiem

Zielone, lekko ostre w smaku warzywo, na polskich stołach ma długą tradycję. Jego wyjątkowość świetnie podkreślisz kawałkami wędzonego łososia.

Czas przyrządzenia: 20 minut

Składniki

  • 2 średnie pory
  • 2-3 podgotowane ziemniaki
  • pół litra bulionu
  • serek topiony lub śmietana
  • plaster wędzonego łososia
  • pieprz
  • pęczek koperku

Reklama

Pora pokrój w talarki, wrzuć do rondla z pokrojonymi w kostkę ziemniakami. Gdy warzywa zmiękną zalej je bulionem i doprowadź do wrzenia.

Dodaj przyprawy, zapraw serkiem topionym lub śmietaną, wymieszaj. Gdy zupa zgęstnieje zmiksuj ją na gładko.

Dodaj kawałki łososia, posyp świeżym koperkiem.

***

Zobacz także:

Rozlicz PIT online już teraz lub pobierz darmowy program




Dowiedz się więcej na temat: łosoś

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje