Kremowa zupa łososiowa

Z bazylią.

Składniki:

Reklama

- 0,5 kg fileta z łososia,
- 1,5 lt wywaru warzywnego,
- 2 łyżki pokrojonej w paski bazylii,
- 1 szklanki śmietanki 30 proc.,
- 1/2 kieliszka białego wina,
- 2 łyżki mąki,
- sól, pieprz,
- sok z cytryny,
- 3 łyżki masła

Przygotowanie:

Łososia po oczyszczeniu i osuszeniu pokroić na plasterki. Na rozgrzanym maśle przesmażyć szybko kostkę łososiową, zalać białym winem i po zagotowaniu wlać wywar. Śmietanę dokładnie wymieszać z mąką i połączyć z zupą. Doprawić solą, pieprzem i sokiem cytrynowym, gotować 5-6 minut, pod koniec dodać bazylię, podawać. Czas przygotowania 1 h. Przepis na 6 osób.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: zupa | łosoś

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje