Kremówka cytrynowa

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Super
relevant
1
Udostępnij
Kremówka cytrynowa z dodatkiem rabarbaru
Kremówka cytrynowa z dodatkiem rabarbaru123RF/PICSEL

Składniki

- ciasto:

  • 1 szkl. mąki krupczatki
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1/2 kostki masła
  • 5 łyżek gęstej śmietany 18 proc.
  • szczypta soli

- krem:

  • 1/4 kostki masła
  • 2 jajka
  • 2/3 szkl. cukru pudru
  • wyciśnięty z 2 cytryn
  • szczypta kurkumy (lub szafranu)

- dodatkowo:

  • 5 łodyg rabarbaru
  • 1 łyżeczka soku wyciśniętego z pomarańczy
  • 2 łyżki miodu
10 porcji

Sposób przygotowania:

Tina
emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
1
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Super
relevant
1
Udostępnij
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Przejdź na