Reklama

Reklama

Krewetki w kokosowej panierce

Idealne na romantyczna kolację.

 

Reklama

Składniki:

  • 24 surowe krewetki (bez głowy)
  • 2 łyżki majonezu
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • 5 łyżek śmietany
  • 2 ząbki czosnku
  • 75 g czarnych oliwek
  • Sól, pieprz, cukier
  • Odrobina soku z cytryny
  • 60 g panierki Panko
  • 30 g wiórków kokosowych
  • Białko z jajka
  • Olej do frytowania

 Przygotowanie:

Krewetki rozmrozić. Majonez wymieszać z jogurtem i śmietaną, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekane oliwki. Doprawić sokiem z cytryny solą, pieprzem i cukrem. Odstawić w chłodne miejsce.

Krewetki obrać, zdjąć błonkę. Panierkę Panko zmieszać z wiórkami kokosowymi. Krewetki obtaczać najpierw w białku jajka a następnie w panierce i smażyć na głębokim tłuszczu. Podawać z przygotowanym wcześniej dipem




Czas przygotowania 45 minut

Jedna porcja zawiera 1090 kJ/260 kcal


Dowiedz się więcej na temat: Krewetki w kokosowej panierce

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje