Krokiety jarskie z pieczarkami i cebulą

Tak wykonane krokiety posmakują każdemu!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Kapustę przełóż do garnka. Zalej niewielką ilością wody. Dodaj listki laurowe oraz ziarenka ziela angielskiego, ew. sól do smaku. Ugotuj do miękkości. Następnie usuń przyprawy, a kapustę przestudź i drobno posiekaj.

2. Ziemniaki obierz, ugotuj w posolonej wodzie, odcedź i przeciśnij przez praskę. Cebule obierz, posiekaj. Pieczarki oczyść, potnij na kawałeczki. Na patelni rozgrzej masło, zeszklij na nim cebulę. Dołóż pieczarki i smaż jeszcze 2–3 minuty.

3. Ziemniaki połącz z jajkami, kapustą oraz pieczarkami z cebulką. Przypraw solą i pieprzem. Z masy uformuj krokiety. Obtocz je w tartej bułce. Usmaż na rumiano na oleju.

Zmysłowe smaki: Krokiety z kapustą i grzybamiInteria.tv
Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas