Kulinarne wspomnienie beztroskich wakacji na wsi. Z tym przepisem zupa szczawiowa wyjdzie doskonała

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Jak przygotować pyszną zupę szczawiową?
Jak przygotować pyszną zupę szczawiową?123RF/PICSEL

Dlaczego warto jeść szczaw?

Zobacz również:

    Zupa szczawiowa - przepis

    • 500 g świeżego szczawiu lub 300 g szczawiu ze słoika,
    • 500 g surowych, wieprzowych żeberek,
    • 400 g surowych skrzydełek z kurczaka lub z indyka,
    • jedna marchewka,
    • korzeń pietruszki,
    • korzeń selera,
    • kawałek pora,
    • śmietana 18 proc. - cztery łyżki,
    • mąka pszenna - jedna łyżeczka,
    • liście laurowe - trzy sztuki,
    • ziele angielskie - trzy sztuki,
    • pieprz i sól,
    • ziemniaki,
    • jajka ugotowane na twardo,
    • szczypiorek.
    Czy warto jeść szczaw?
    Czy warto jeść szczaw?123RF/PICSEL
    Za co Magdalena Różczka jest wdzięczna losowi?Interia.plINTERIA.PL