Kulinarne wspomnienie beztroskich wakacji na wsi. Z tym przepisem zupa szczawiowa wyjdzie doskonała

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Lubię to
like
Super
relevant
94
Udostępnij
Jak przygotować pyszną zupę szczawiową?
Jak przygotować pyszną zupę szczawiową?123RF/PICSEL

Dlaczego warto jeść szczaw?

Zupa szczawiowa - przepis

  • 500 g świeżego szczawiu lub 300 g szczawiu ze słoika,
  • 500 g surowych, wieprzowych żeberek,
  • 400 g surowych skrzydełek z kurczaka lub z indyka,
  • jedna marchewka,
  • korzeń pietruszki,
  • korzeń selera,
  • kawałek pora,
  • śmietana 18 proc. - cztery łyżki,
  • mąka pszenna - jedna łyżeczka,
  • liście laurowe - trzy sztuki,
  • ziele angielskie - trzy sztuki,
  • pieprz i sól,
  • ziemniaki,
  • jajka ugotowane na twardo,
  • szczypiorek.
Czy warto jeść szczaw?
Czy warto jeść szczaw?123RF/PICSEL
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
      reklama
      dzięki reklamie oglądasz za darmo
      Za co Magdalena Różczka jest wdzięczna losowi?
      Za co Magdalena Różczka jest wdzięczna losowi?Interia.plINTERIA.PL
      zdjęcie
      emptyLike
      Lubię to
      Lubię to
      like
      64
      Super
      relevant
      11
      Hahaha
      haha
      8
      Szok
      shock
      3
      Smutny
      sad
      4
      Zły
      angry
      4
      Lubię to
      like
      Super
      relevant
      94
      Udostępnij
      Oceń artykuł
      Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
      Przejdź na