Krucha tarta z jabłkami i malinami

Krucha tarta z jabłkami i malinami
Krucha tarta z jabłkami i malinamimateriały prasowe

Składniki

na ciasto

  • 170 g mąki jaglanej
  • 170 g mąki kukurydzianej
  • 20 g zmielonego złocistego siemienia lnianego
  • 150 g wegańskiej margaryny Alsan-Bio lub masła
  • 30 g ksylitolu, zmielonego na puder
  • 1/2 łyżeczki mielonej wanilii

na nadzienie

  • 1 kg jabłek
  • 150–200 g malin (mogą być mrożone, po rozmrożeniu i odsączeniu)
  • 50–100 g jagód lub drobnych borówek amerykańskich (opcjonalnie)
  • 20 g mąki kukurydzianej
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1/2 łyżeczki mielonej wanilii
Okładka książki
Okładka książkimateriały prasowe
Zmysłowe smaki: Tarta gruszkowo-migdałowaINTERIA.TVInteria.tv
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?