Składniki: Ciasto: - 0,5 szklanki oliwy, - 1/4 szklanki jogurtu, - 30 dag mąki pszennej, - łyżeczka proszku do pieczenia, - sól cebulowa Nadzienie: - 25 dag kurek, - duża cebula, - 5 dag masła, - 5 dag sosu Paprini pikantnego, - 20 dag żółtego sera, - rozmaryn, - papryczka chili do dekoracji Przygotowanie: Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli cebulowej. Dolej oliwę i jogurt, wyrób ciasto. Ochładzaj 30 minut, następnie rozwałkuj na placek. Wylep nim spód i brzegi natłuszczonej okrągłej formy. Oczyszczone grzyby, pokrój i podsmaż z posiekaną cebulą. Dopraw solą cebulową, rozmarynem i białym pieprzem. Nadzienie rozsmaruj na cieście. Polej sosem Paprini, posyp startym serem. Piecz około 20 min. Udekoruj rozmarynem i papryczką chili.