Składniki: - 1 kostka margaryny, - 5 jaj (białko osobno), - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, - mąki tyle żeby się ciasto do rąk nie kleiło, - 3 łyżki cukru, - 2 łyżki kakao, - owoc Przygotowanie: Jaja ucieramy z cukrem i margaryną, dodajemy proszek i mąkę i najlepiej rękoma wyrabiamy ciasto. Tak wyrobione ciasto dzielimy na trzy części i wkładamy je na co najmniej 2 godziny do zamrażalnika. Po wyjęciu ciasto ścieramy na tarce o grubych oczkach bezpośrednio do blachy. Najpierw ciasto białe, potem to z kakaem. Na to wkładamy owoc i przykrywamy pianą ubitą z białek na sztywno z 1 szklanką cukru, a na koniec na pianę ścieramy ostatnią białą część ciasta i tak wkładamy do piekarnika 170 stopni na około 40 minut. Upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!