Kuchnia na cały tydzień

Aktualizacja
Makaron z brukselką
Makaron z brukselką123RF/PICSEL

Makaron z brukselką

Składniki

  • 30 dag brukselki
  • oliwa
  • pęczek cebuli dymki
  • 3 jajka
  • 1/2 szklanki śmietany 18 proc.
  • starty parmezan
  • pół paczki makaronu penne
  • 10 orzechów włoskich
  • kilka gałązek świeżego tymianku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

Zapiekanka z dorszem
Zapiekanka z dorszem123RF/PICSEL

Dorsz w cieście francuskim

Składniki

  • 2 duże płaty dorsza
  • cytryna
  • pieprz cytrynowy
  • olej
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 2 czerwone papryki
  • 20 dag fasolki szparagowej
  • brokuł
  • pół puszki zielonego groszku
  • pół puszki kukurydzy
  • rozmaryn
  • sól
  • pieprz
4 osób

Sposób przygotowania

Przepis na dorsza z topinamburemInteria KulinariaInteria Kulinaria
Faszerowane papryki
Faszerowane papryki123RF/PICSEL

Papryka faszerowana

Składniki

  • 4 papryki
  • 2 szklanki ryżu
  • seler naciowy
  • 2 cebule
  • łyżeczka masła
  • olej
  • słodka i ostra papryka w proszku
  • szczypta kminku
  • curry
  • 4 ząbki czosnku
  • szczypta chilli i kuminu
  • pół łyżeczki gorczycy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

Przepis na faszerowaną paprykęInteria KulinariaInteria Kulinaria
Sałatka z kalafiorem
Sałatka z kalafiorem123RF/PICSEL

Sałatka z kalafiorem

Składniki

  • świeży kalafior
  • 2 czerwone cebule
  • pomidorki koktajlowe
  • kilka orzechów włoskich
  • cukinia
  • suszone pomidory
  • natka pietruszki
  • pół puszki kukurydzy
  • 10 dag sera gouda
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

Sałatka wiejska - idealna na przyjęciaInteria KulinariaInteria Kulinaria
Omlet ze szpinakiem
Omlet ze szpinakiem123RF/PICSEL

Omlet ze szpinakiem

Składniki

  • 4 jaja
  • 2 łyżki mleka
  • ząbek czosnku
  • 1/2 szklanki mrożonego lub świeżego szpinaku w liściach
  • 10 dag sera rokpol lub lazur
  • gałka muszkatołowa
  • łyżeczka masła klarowanego
  • sól
  • pieprz
4 osób

Sposób przygotowania

Jak zrobić omlet? Przepis na idealnego omletaInteria KulinariaInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?