Reklama

Reklama

Kuchnia na cały tydzień

Pyszne i sycące propozycje na każdy dzień!

Dorsz z warzywami

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 30 dag dorsza
  • sok z cytryny
  • sól • pieprz
  • 1,5 kg ziemniaków
  • oliwa
  • papryka w proszku
  • olej
  • cebula
  • marchewka
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 papryczki chilli
  • 30 dag grzybów
  • 2 łyżki śmietany 18 proc.
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Sposób przygotowania

1. Dorsza pokrój na kawałki. Skrop sokiem z cytryny, posyp solą i pieprzem. Odstaw do lodówki. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Ugotuj na półtwardo w osolonym wrzątku. Odcedź i wysyp na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmaruj oliwą. Oprósz solą i papryką w proszku. Piecz 30 minut w temp. 180°C. 

2. Usmaż pokrojoną cebulę, marchewkę, grzyby, paprykę i chilli. Przypraw. Rybę smaż na gorącej oliwie. Do żaroodpornego naczynia wsyp pieczone ziemniaki, cebulę, marchewkę, usmażoną rybę, grzyby, paprykę i papryczkę chilli. Delikatnie wymieszaj, polej śmietaną, smaż kilka minut. Podawaj z natką. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje