Kurczak faszerowany po polsku

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 duży sprawiony kurczak (ok. 1,80 kg)
  • 20 dag wątróbek drobiowych
  • 20 dag pieczarek
  • 2 czerstwe małe kajzerki (razem ok. 10 dag)
  • 280 ml mleka do namoczenia bułek
  • 2 jajka
  • 10 dag masła
  • 2 łyżki oleju,
  • 2–3 ząbki czosnku
  • 2 cytryny
  • 1-2 łyżki konfitury morelowej
  • suszona natka pietruszki i koperek
  • sól
  • czarny pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • szałwia do dekoracji
6 osób

Sposób przygotowania

Szybki sposób na pieczonego kurczaka na butelceInteria KulinariaInteria Kulinaria
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?