Kurczak parmigiana z makaronem

Pyszne i sycące danie włoskie.

Makaron z filetem
Makaron z filetem123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Oprószyć solą i pieprzem filety z kurczak, zapanierować i piec z odrobiną oleju 40 min - piekarnik nastawiony na 170 st. C.  Odlać wodę, jeżeli się wytrąciła.

Ugotować makaron według instrukcji na opakowaniu.

Przygotować sos - na patelnię wlać oliwę i rozgrzać, wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną cebulkę i podsmażyć z dodatkiem soli. Dodać bazylię, białe wino oraz passatę. Smażyć 10 minut, by część płynów odparowała. Na końcu dodać koncentrat.

Makaron połączyć z sosem, ułożyć na nim upieczone filety, posypać serem i ułożyć kuleczki mozzarelli. Zapiekać jeszcze 10 minut.

Gotowe danie oprószyć ziołami.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas