Reklama

Reklama

Kurczak z warzywami w galarecie

Przygotuj galaretę w formach do babeczek, a będzie apetyczną ozdobą stołu

Składniki

  • 3 udka kurczaka
  • 2 marchewki
  • 2 jajka
  • 6 łyżeczek żelatyny
  • po puszce groszku i kukurydzy
  • ziele angielskie, liść laurowy
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Mięso i obrane marchewki zalej 1,5 l wody. Gotuj 60 min z dodatkiem 3 ziaren ziela i liścia laurowego. Wyjmij, posiekaj. Jajka ugotuj na twardo, pokrój w plastry. Osącz groszek i kukurydzę. Odmierz litr rosołu, rozpuść w nim żelatynę, dopraw solą i pieprzem. W foremkach lub miseczkach układaj warstwami jajka, warzywa i mięso. Każdą warstwę zalewaj odrobiną galarety i odstawiaj do stężenia.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje