Kurczak z warzywami w galarecie

Przygotuj galaretę w formach do babeczek, a będzie apetyczną ozdobą stołu

Galaretka z mięsem i warzywami
Galaretka z mięsem i warzywami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Mięso i obrane marchewki zalej 1,5 l wody. Gotuj 60 min z dodatkiem 3 ziaren ziela i liścia laurowego. Wyjmij, posiekaj. Jajka ugotuj na twardo, pokrój w plastry. Osącz groszek i kukurydzę. Odmierz litr rosołu, rozpuść w nim żelatynę, dopraw solą i pieprzem. W foremkach lub miseczkach układaj warstwami jajka, warzywa i mięso. Każdą warstwę zalewaj odrobiną galarety i odstawiaj do stężenia.

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas