Kurczak z warzywami w galarecie
Przygotuj galaretę w formach do babeczek, a będzie apetyczną ozdobą stołu

Składniki
- 3 udka kurczaka
- 2 marchewki
- 2 jajka
- 6 łyżeczek żelatyny
- po puszce groszku i kukurydzy
- ziele angielskie, liść laurowy
- sól, pieprz
Sposób przygotowania
Mięso i obrane marchewki zalej 1,5 l wody. Gotuj 60 min z dodatkiem 3 ziaren ziela i liścia laurowego. Wyjmij, posiekaj. Jajka ugotuj na twardo, pokrój w plastry. Osącz groszek i kukurydzę. Odmierz litr rosołu, rozpuść w nim żelatynę, dopraw solą i pieprzem. W foremkach lub miseczkach układaj warstwami jajka, warzywa i mięso. Każdą warstwę zalewaj odrobiną galarety i odstawiaj do stężenia.