Reklama

Reklama

Letnie sałatki z dobrą energią

Autorka blogu „Misa Mocy” zaprasza do testowania jej ulubionych smaków. Będzie letnio, lokalnie i smakowicie!

Z bobem i malinowym dressingiem

Składniki

  • 1 kg bobu, ugotowanego i obranego ze skórki
  • 3 ząbki czosnku
  • 1/2 małej cebuli cukrowej
  • 2 rzodkiewki
  • 3 łyżki oleju do smażenia
  • garść świeżych ziół
  • kiszona marchewka, do podania

Składniki - dressing

  • 250 g malin
  • 50 g orzechów włoskich
  • 4 łyżki oleju tłoczonego na zimno
  • 2-3 łyżki octu jabłkowego
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Bób podsmaż na oleju z rozgniecionym czosnkiem, tak aby był delikatnie podpieczony. Cebulę posiekaj, rzodkiewki pokrój w plasterki. Ułóż składniki na talerzu, posyp ziołami, z boku umieść plasterki kiszonej marchewki. 

2. Przygotuj dressing. Orzechy podpraż na suchej patelni i pokrusz. Dodaj maliny, olej i zblenduj na gładki sos. Dopraw do smaku solą, pieprzem i octem jabłkowym. Polej dressingiem sałatkę lub podaj go w oddzielnym naczyniu.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje