Składniki na 4 porcje: - 16 oliwek nadziewanych papryką, - 16 czarnych oliwek, - 8 liści winogron (ze słoika), - łyżka oliwy z oliwek, - 150 g sera koziego lub owczego, - pęczek zielonej cebulki, - 4 marynowane czerwona peperoni Przygotowanie: Oliwki osączyć. Liście winogron opłukać, osuszyć, posmarować oliwą z oliwek. Zielone oliwki pokroić w plasterki. 4 czarne oliwki wypestkować i pokroić w kostkę. Ser pokroić na 8 równych kawałków. Na końcach liści układać plasterki i kostki oliwek, na to po jednym kawałku sera i pozostałe oliwki, krawędzie liści zawinąć do wewnątrz, a następnie liście zrolować. Podawać z oliwkami, zieloną cebulką i peperoni. Do tego doskonale pasuje pita. Czas przygotowania: 30 minut Jedna porcja zawiera: 1090 kJ/260 kcal Wszystko o Grecji!