Łosoś pod beszamelem

Smaczny i pożywny posiłek.

Filet z łososia
Filet z łososia123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Filety opłucz starannie, skrop sokiem wyciśniętym z cytryny, oprósz solą i cytrynowym pieprzem. Przykryj, odstaw na około 30 minut. W tym czasie przygotuj jasną zasmażkę z masła i mąki. Cały czas mieszając, małym strumieniem wlewaj do niej mleko. Ogrzewaj na małym ogniu, aż powstanie gęsty i aksamitny sos. 

Gotowy sos dopraw do smaku solą i białym pieprzem. Dodaj posiekany drobno koperek oraz skórkę otartą z cytryny. Dzwonka łososia ułóż w naczyniu żaroodpornym. Polej koperkowym beszamelem. Wstaw do piekarnika. Zapiekaj około 30 minut w temp. 180°C.

Łosoś miętowyInteria Kulinaria
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas