Reklama

Reklama

Łosoś w morelach

Nie masz pomysłu na obiad dla maluszka? Łosoś w morelach będzie idealnym daniem dla dziecka, które skończyło 12. miesięcy.

Składniki:


  • 200 g fileta z łososia
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 5 suszonych moreli
  • 1/3 małego opakowania jogurtu naturalnego (ok. 50 g)
  • suszone zioła: bazylia, tymianek, oregano
  • świeża natka pietruszki

Reklama


Przygotowanie:

Włóż morele do kubka, zalej je wrzątkiem. Kiedy zmiękną, wyjmij je i osusz papierowym ręcznikiem. Filet umyj, skrop sokiem z cytryny, posyp ziołami. Pokrój kilka moreli i obłóż nimi rybę. Nagrzej piekarnik do temperatury około 170ºC. Zapiekaj rybę w folii aluminiowej lub rękawie do pieczenia przez około 25 minut. W międzyczasie zmiksuj pozostałe morele i jogurt. Powstanie z nich aksamitny sos do polania upieczonego łososia. Przed podaniem przysmak udekoruj natką pietruszki.

Dowiedz się więcej na temat: łosoś

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje