Łososiowe kotleciki z sałatką z zielonych szparagów i cukinii

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Udostępnij
Kotleciki
Kotleciki123RF/PICSEL

Składniki

  • 2 dymki
  • 400 g filetu z łososia, bez skóry
  • kawałek skórki cytrynowej (5 cm)
  • kilka ziaren czarnego pieprzu
  • szklanka wody
  • 3/4 szklanki kuskusu
  • łyżka oliwy
  • 1/4 szklanki natki pietruszki, posiekanej
  • 2 jajka, roztrzepane
  • 1/2 szklanki orientalnej przyprawy
  • dukkah (możesz ją zrobić sama, blendując nasiona sezamu, kolendry, kuminu rzymskiego, orzechy, suszoną miętę, sól i pieprz)
  • olej do smażenia

- zielona sałatka

  • cukinia średniej wielkości
  • pęczek zielonych szparagów
  • 1/2 łyżeczki drobno startej skórki cytrynowej
  • 1/4 szklanki oliwy
  • łyżka soku cytrynowego

- do podania

  • 2/3 szklanki jogurtu naturalnego, cytryna
4 porcji

Sposób przygotowania

Olivia
emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Udostępnij
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Przejdź na