Makaron papardelle ze szparagami i grillowaną piersią z Kurczaka Zagrodowego

Pierś z kurczaka
Pierś z kurczaka123RF/PICSEL

Składniki

  • 4 piersi z Kurczaka Zagrodowego zamarynowane w oliwie, czosnku, tymianku, soli oraz pieprzu
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 1 łyżka posiekanych kaparów z zalewy octowej
  • 1 łyżka uprażonych orzeszków Pini
  • 100 g sera pleśniowego
  • 100 ml białego wytrawnego wina
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 g makaronu papardelle
  • 200 ml śmietany 36%
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 80 g sera parmezan w płatkach
  • garść posiekanych pomidorów suszonych
  • gałka muszkatołowa
  • pęczek zielonych szparagów
  • pieprz biały mielony, sól

Sposób przygotowania

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?