Reklama

Reklama

Makaron z łososiem i młodą kapustą

Młoda kapusta to nie tylko dodatek do tłustych mięs i schabowego. Połączona z makaronem i delikatnym łososiem, nabiera totalnie nowego wymiaru. Sezon na nią trwa krótko, dlatego warto ugotować ją już dziś.

Składniki

  • główka młodej kapusty
  • bulion warzywny (pół szklanki)
  • kwaśna śmietana
  • pęczek koperku
  • 100 gram wędzonego łososia
  • makaron (opakowanie)
  • pieprz

Kapustę poszatkuj i duś w niewielkiej ilości bulionu na małym ogniu. 

Gdy liście zmiękną, dodaj śmietanę (ilość wedle uznania, zależnie od gęstości sosu jaki chcemy uzyskać) i powolutku gotuj mieszając. 

Do gotowego sosu dodaj kawałki wędzonego łososia i posiekany koperek. Dopraw świeżo zmielonym pieprzem. Podawaj z makaronem.

***

Zobacz także:

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: młoda kapusta

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy