Makaron z łososiem i młodą kapustą
Młoda kapusta to nie tylko dodatek do tłustych mięs i schabowego. Połączona z makaronem i delikatnym łososiem, nabiera totalnie nowego wymiaru. Sezon na nią trwa krótko, dlatego warto ugotować ją już dziś.

Składniki
- główka młodej kapusty
- bulion warzywny (pół szklanki)
- kwaśna śmietana
- pęczek koperku
- 100 gram wędzonego łososia
- makaron (opakowanie)
- pieprz
Kapustę poszatkuj i duś w niewielkiej ilości bulionu na małym ogniu. Gdy liście zmiękną, dodaj śmietanę (ilość wedle uznania, zależnie od gęstości sosu jaki chcemy uzyskać) i powolutku gotuj mieszając. Do gotowego sosu dodaj kawałki wędzonego łososia i posiekany koperek. Dopraw świeżo zmielonym pieprzem. Podawaj z makaronem.***
Zobacz także: