Reklama

Reklama

Makaron z warzywami i świeżymi kurkami

Jesień to najlepsza pora, żeby wypróbować ten przepis.

Składniki:

  • 25 dag makaronu
  • ok. 50 dag kurek
  • 2-3 łyżki masła
  • sól, pieprz
  • 5-6 pomidorków koktajlowych
  • pół świeżego ogórka
  • pół strąka czerwonej papryki
  • niewielka czerwona cebula
  • świeża bazylia

Przygotowanie:

Makaron ugotuj na półtwardo w osolonej wodzie. Osącz. Kurki włóż na chwilę do zimnej, osolonej wody, wypłucz. Osączone, podduś na maśle (minimum 10 minut), aż zmiękną. Dopraw.

Cebulę obierz, pokrój w krążki, przelej wrzątkiem na sicie. Umyte pomidorki przekrój na pół. Ogórek pokrój w półplasterki, paprykę w paski. Wymieszaj z makaronem. Wrzuć na patelnię, przemieszaj, przesmaż z kurkami. Przed podaniem udekoruj listkami bazylii.

Reklama


Kobieta i życie
Dowiedz się więcej na temat: makaron | koszt | przepis | cebula | makarony | kurek | kurki

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy