Makaronowa zapiekanka pod serowym beszamelem

Idealne danie dla wielbicieli włoskiej kuchni

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Kapustę odciśnij, grubo posiekaj. W garnku zagotuj lekko posoloną wodę. Wrzuć makaron i ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odcedź i osącz na sitku.

2. Na patelni rozgrzej masło, oprósz je mąką i zasmaż. Mieszając, powoli dolewaj bulion oraz mleko. Sos przypraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj, aż zgęstnieje.

3. Cebulę obierz, potnij w plasterki. Jajka roztrzep, wymieszaj z makaronem i kapustą. Kiełbasę pokrój w kostkę, razem z cebulą zrumień na łyżce oleju. Dodaj do makaronu z kapustą. Przemieszaj. Włóż do naczynia posmarowanego pozostałym olejem. Sos połącz z serem. Polej zapiekankę. Piecz 40 minut w temp. 200 st.

Zapiekanka pasterskaInteria Kulinaria
Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas