Makrela nadziewana ziołami
Danie w godzinę.

Składniki:
- 4 makrele po ok. 300 g, - sól, pieprz, - sok z 1 cytryny, - kilka ziaren czerwonego pieprzu, - 200 g ugotowanych ziemniaków, - 2 łyżki musztardy, - 4 małe gałązki rozmarynu, - 4 gałązki tymianku, - 4 listki laurowe, - 2 łyżki octu winnego, - 3 łyżki oleju
Przygotowanie:
Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić, obrać, pokroić w plastry. Ugotować marynatę: musztardę, olej, ocet winny, sok z cytryny, listek laurowy, sól, pieprz zagotować. Makrele oczyścić, do każdej z nich włożyć plastry ziemniaków i zioła. Zalać gorącą marynatą i zostawić na 10 minut. Osączyć, posmarować olejem i upiec w temperaturze 185 st. C przez 20 minut. Czas przygotowania 1 godz. Przepis na 4 porcje
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!