Malinowe batoniki z kruszonką

Malinowe batoniki z kruszonką
Malinowe batoniki z kruszonkąPicsel123RF/PICSEL
  • piekarnik rozgrzany do 180°C
  • robot kuchenny papier woskowany
  • kwadratowa metalowa blacha (20 cm), wyłożona papierem do pieczenia
  • 2 szklanki malin 500 ml
  • 3 łyżki cukru kokosowego 45 ml
  • 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej 10 ml
  • 1 łyżeczka drobno startej skórki z cytryny 5 ml
  • 2 łyżeczki świeżo wyciśniętego soku z cytryny 10 ml
  • szklanki niepoddanych obróbce termicznej ziaren słonecznika 150 ml
  • ½ szklanki niesłodzonych płatków kokosowych 125 ml
  • ¼ szklanki mąki kokosowej 60 ml ¾
  • szklanki drylowanych daktyli (np. Medjool) 175 ml
  • ¼ szklanki płynnego oleju kokosowego 60 ml
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?