Reklama

Malinowy serniczek

Słodki i delikatny. Tak smakuje lato!

Składniki

  • 12-16 ciastek pełnoziarnistych
  • pół kostki masła

Składniki - masa

  • 1 kg sera trzykrotnie mielonego (może być z wiaderka)
  • 2 op. malin
  • 6 łyżeczek żelatyny
  • 8 łyżek cukru pudru
  • łyżeczka cukru wanilinowego

Składniki - dodatkowo

  • 1 opakowanie malin do dekoracji

Sposób przygotowania

1. Ciastka rozkrusz na drobny piasek. Następnie zalej roztopionym masłem i wymieszaj. Masą wylep dno tortownicy wyłożonej pergaminem i włóż do lodówki na 30 minut. 

2. Maliny przeznaczone na masę zmiksuj, a następnie przetrzyj przez sitko, oddzielając pestki. Żelatynę zalej wodą i pozostaw, by napęczniała. Ser zmiksuj z cukrami, dodaj mus z malin. 

3. Żelatynę podgrzej (nie gotuj!), aż się rozpuści. Zdejmij z ognia. Dodaj do niej łyżkę masy i szybko wymieszaj. Następnie przelej do pozostałej masy serowej i połącz. Wylej na ciasteczkowy spód. Wyrównaj. Włóż do lodówki na 2 godziny. Wierzch udekoruj owocami. 

Reklama

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy