Malinowy serniczek
Słodki i delikatny. Tak smakuje lato!

Składniki
- 12-16 ciastek pełnoziarnistych
- pół kostki masła
- masa
- 1 kg sera trzykrotnie mielonego (może być z wiaderka)
- 2 op. malin
- 6 łyżeczek żelatyny
- 8 łyżek cukru pudru
- łyżeczka cukru wanilinowego
- dodatkowo
- 1 opakowanie malin do dekoracji
Sposób przygotowania
1. Ciastka rozkrusz na drobny piasek. Następnie zalej roztopionym masłem i wymieszaj. Masą wylep dno tortownicy wyłożonej pergaminem i włóż do lodówki na 30 minut. 2. Maliny przeznaczone na masę zmiksuj, a następnie przetrzyj przez sitko, oddzielając pestki. Żelatynę zalej wodą i pozostaw, by napęczniała. Ser zmiksuj z cukrami, dodaj mus z malin. 3. Żelatynę podgrzej (nie gotuj!), aż się rozpuści. Zdejmij z ognia. Dodaj do niej łyżkę masy i szybko wymieszaj. Następnie przelej do pozostałej masy serowej i połącz. Wylej na ciasteczkowy spód. Wyrównaj. Włóż do lodówki na 2 godziny. Wierzch udekoruj owocami.