Marcepanki

Gdy nie masz pomysłu, na deser wypróbuj nasz przepis. Zrobisz go szybko i bez wysiłku. Marcepanki w pucharku zachwycą nawet wybrednych smakoszy.

Marcepanowy deser smakuje wyjątkowo.
Marcepanowy deser smakuje wyjątkowo. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 1 białko
  • ½ kostki masła
  • 10 dkg mleka w proszku
  • 1/2 kg cukru pudru
  • ½ szklanki siekanych migdałów
  • migdałowy aromat do ciast

Sposób przygotowania:

Zmiksować mleko w proszku, masło, cukier i aromat. Dodać siekane migdały i ubitą pianę z białek. Masa musi być gęsta. Wyłożyć do płaskiej salaterki, posypać siekanymi migdałami, wstawić do lodówki. Przed podaniem można pokroić na małe kosteczki.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas