Marchewkowa kremówka

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Składniki

  • 25 dag mąki pszennej pełnoziarnistej
  • po 1 szkl. otrębów i płatków owsianych
  • 20 dag drobno startej marchewki
  • 35 dag jogurtu odtłuszczonego
  • 2 płaskie łyżeczki stewii
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu;
  • KREM: 1 łyżeczka stewii
  • 35 dag chudego twarogu
  • 1/2 szkl. jogurtu naturalnego (bałkańskiego)
  • trochę soku cytrynowego;
  • Oraz: tłuszcz i mąka do formy lew. trochę posiekanych włoskich orzechów

Sposób przygotowania

Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?