Mielone z ananasem i kaparami
Dla miłośników kotletów mielonych

Składniki
- kotlety
- pierś kurczaka
- jajko
- łyżeczka śmietany 18 proc.
- 2 łyżki bułki tartej
- olej
- sól
- pieprz
- sos
- pół puszki ananasa
- pół zalewy z ananasa
- łyżeczka miodu
- szczypta cynamonu
- łyżka masła
- 3 łyżki kaparów
- 3 łyżki mleka kokosowego
- łyżka jogurtu naturalnego
- sól
- biały pieprz
Sposób przygotowania
1. Pierś kurczaka pokrój, zmiel w maszynce do mięsa. Wymieszaj z pozostałymi składnikami. Formuj kulki. Obsmaż. Gotuj w wodzie 10 minut. 2. Plastry ananasa przekrój na pół. Masło rozpuść na patelni z miodem, włóż cząstki ananasa, podsmaż, dodaj mleko kokosowe, zalewę z puszki, jogurt i opłukane w wodzie kapary. 3. Całość duś, odparowując sos, by nieco zgęstniał. Przypraw cynamonem, solą i pieprzem.