Mięsne muffiny z kremem chrzanowym

Muffiny mięsne
Muffiny mięsne123RF/PICSEL

Składniki

  • 0,5 kg mięsa wieprzowego (łopatki, szynki) lub gotowego mięsa mielonego
  • 1 średnia cebula
  • 1 jajko
  • majeranek
  • szczypta ziół prowansalskich
  • czosnek granulowany
  • bułka tarta
  • sól, pieprz do smaku
  • Papryka konserwowa (np. Ogródek Dziadunia, TOP PRODUKT programu „Doceń polskie”)
  • olej i bułka tarta do wysmarowania foremki
12 porcji

Składniki

na ziemniaczany krem

  • 6 średnich ziemniaków
  • masło 82% (kawałek)
  • słodka śmietana
  • 2 łyżeczki chrzanu tartego (może być więcej) np. Ogródek Dziadunia
  • kolorowy pieprz, sól
  • drobny szczypiorek

Sposób przygotowania

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?