Migdałowe kuleczki

Dzieciom możesz podać kulki w wersji leżejszej, czyli gotowane na parze
Dzieciom możesz podać kulki w wersji leżejszej, czyli gotowane na parze 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 1/2 kg ziemniaków,
  • jajko,
  • 2 żółtka,
  • 2 łyżki bułki tartej,
  • sól, mielony pieprz czarny oraz ziołowy,
  • 2-3 łyżki mąki pszennej,
  • 10 dag płatków migdałowych,
  • olej do smażenia
  • ząbek czosnku,
  • niewielka cebula,
  • 1/2 pęczka szczypiorku lub koperku,
  • łyżka masła,
  • łyżka gęstego jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany,
  • szczypta majeranku

Sposób przygotowania:

Rożki francuskie z serem - świetne przekąski!Interia KulinariaInteria Kulinaria
Świat & Ludzie
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?