Minipizza na bułce (po 2. roku)
Kiedy nie masz czasu na przygotowanie obiadu z dwóch dań, proponujemy przepis na szybką pizze. Na zrobienie jej wystarczy kwadrans, a smakuje wyśmienicie. Możesz zmodyfikować przepis kładąc na bułce plasterki salami.

Składniki:
- łyżka oliwy
- 1 mała cebula
- 1 ząbek czosnku
- 150 ml przecieru pomidorowego
- 50 g tartego żółtego sera
- 1 pomidor
- kilka listków bazylii
- 1 kajzerka
Sposób przygotowania:
Oliwę podgrzej w rondlu. Podsmaż pokrojony czosnek i obraną, posiekaną cebulę (przez około 3-4 minuty).
Dodaj przecier pomidorowy i gotuj, aż sos stanie się gęsty. Po zdjęciu z ognia dorzuć listki bazylii oraz sól i pieprz do smaku.
Bułkę przekrój wzdłuż, opiecz w piekarniku przez 2 minuty, a następnie posmaruj przygotowanym wcześniej sosem.
Na kajzerkę połóż pokrojonego pomidora i posyp żółtym serem.
Wstaw minipizzę do rozgrzanego do 200°C piekarnika i zapiecz na jasnozłoty kolor.